Brev från Ordförande

From the Blog

vitsippor_1200x600

Brev från Ordförande

Bästa Noravänner,

maiwy_litenJag tackar för förtroendet till ordförandeposten. Det känns tryggt för oss, Lisbeth Åhlund, vice ordförande och mig som är nya i styrelsen att Gerd, Inger Marita, Kia och Susanne finns kvar och har koll på sina uppdrag och vad som finns i Pipeline.

Marita har ju ett fantastisk intressant uppdrag att representera oss i FORMA FRAMTIDEN! Här har vi alla möjligheter att var med och påverka. På vårt kommande medlemsmöte den 10 maj kommer vi att få höra det senaste som Marita hittills tagit del av. En önskan är att vi tillsammans jobbar fram tankar, idéer och önskningar som Marita kan ta med till kommande projektmöten. Viktigt denna medlems¬kväll är också att vi iLnventerar nya behov av föreläsningar, kurser eller teman som går att organisera i Noras regi. Till att börja med har vi ju en fantastisk kompetensbank att tillgå, och kom ihåg möjligheten till 1 timmas gratis rådgivning som kan vara en bra start till nästa steg. För er som vill ha ytterligare utbildningstimmar från vår kompetensbank är det ju till fantastiska ”Norapriset” 600:- + moms.

Jag har varit medlem i Nora så många år att jag slutat räkna. Många av åren har jag av olika anledningar inte varit nämnvärt aktiv – heltidsarbete, familj, engagemang i andra organisationer t ex Zonta samt för några år sedan en cancerbehandling -men jag har aldrig tvekat att betala in min årsavgift då jag alltid tänkt att oavsett vad som kommer att finnas i Noras och min verksamhetsplan så vill jag vara med i en organisation där vi kvinnor stöttar och hjälper varandra. Tillsammans är vi starka inte bara med varandra utan också utåt som organisation där kommun och näringsliv lyssnar till oss.

För mig är det nu helt rätt i tiden att få kunna bjuda och ge tillbaka lite till vår organisation. Jag har fått så mycket av Nora. Många korta och några längre utbildningar, men inte minst härliga möten med kvinnor – en ”färgpalett” av olika yrken/kunskaper, erfarenheter, önskningar, iver, vilja och beslutsamhet. Dessa är anledningarna som jag tycker gör att vi skall mötas – för att ge energi och dela med oss till varandra. Våra lunchmöten som Inger arrangerar är ett enkelt sätt att få presentera sig och också lära känna nya och gamla medlemmar lite bättre. Men glöm inte möjligheten att ta kontakt direkt och stäm träff med någon som du tror eller vill jobba tillsammans med. Igen kolla kompetensbanken!

I påskveckan träffade jag turistbyrån inför Turista Hemma dagarna. Alla som vill kan gratis anmäla sig till turistbyrån för att få komma med på deras lista över besöks- och sevärda företag. För er som skulle föredra att synas och marknadsföra er centralt i Nyköping har vi möjlighet att boka en bod på torget lördagen 20/5 10.00 -16.00 och söndagen 12.00 – 16.00. Föreningen står för kostnaden – här är först till kvarn som gäller att kostnadsfritt boka in sig på timmar eller dagar. Boden kan användas för förvaring under tak men inte nödvändigtvis att man står inne i boden, fler utställare kan få plats samtidigt. Vi kan också använda boden att ”spika upp” våra egna erbjudanden och naturligtvis ska vi skylta med vår förening Nora. Hör av er till mig eller Susanne Öjert innan senast 28 april ni som är intresserade att utnyttja boden.

Jag önskar er alla en skön vår och hoppas att vi blir många som träffas på medlemsmötet den 10 maj. Kom också ihåg att värva nya medlemmar och bjud in dem till vårt nästa möte.

/ Maiwy