Höstbrev från ordförande okt-nov 2015

From the Blog

Nyheter från FöretagSam NORA oktober - november 2015

Höstbrev från ordförande okt-nov 2015

Hej på er kära NORA medlemmar!

Hösten är i fullgång med en hel del bokslut och årsredovisningar för våra medlemmar som har redovisningsbyråer. Jag hade mitt första bokslut för min firma som jag ombildade till AB för 1,5 år sedan och jag är otroligt tacksam över att vi alla har olika kompetenser.

Jag är inne en hel del och tittar på vår hemsida och då speciellt i kompetensbanken som jag tycker har ett väldigt bra upplägg.
Vi har som ni vet gratis rådgivning till våra medlemmar som anlitar andra medlemmar till den rådgivningen.

När medlemmar vill få förslag på vem de ska vända sig till brukar jag be dem att gå in på sidan med medlemsprofiler för att se om de hittar en passande rådgivare.
Jag vill passa på att uppmana er som inte har er medlemsprofil färdig, se till att göra den då vi lätt kan se vilka kompetenser ni har. Kontakta vår webbansvarig Alina Ellström på alina@sov-gott.se eller fyll i blanketten (för nya medlemmar).

Affärskvinnans nätverk

I slutet av september hade Affärskvinnans nätverk frukostmöte i Oxelösund där både Milo Redovisningsbyrå och Ideando AB berättade om sina företag. Båda är medlemmar i NORA. Karin Sundby, Ideando AB gjorde även det på vår egen nätverkslunch på Hellmans den 6 oktober. En lunch som för övrigt var välbesökt.

Nästa frukostmöte med affärskvinnans nätverk är den 27 oktober. då kommer Alina Ellström och Sanna Borg att berätta om sina företag. Info finns på hemsidan och Facebook.

Höstmötet 14 oktober

I oktober månad avlöser den ena festen den andra.
Det är rena prisregnet över hela Sverige med alla möjliga utmärkelser för företagare och organisationer, en härlig sporre för alla som jobbar hårt och får fin uppskattning.

Jag vill naturligtvis gratulera Solgerd Jern Rosenberg som blev Årets NORA 2015!!
Du har gjort ett fantastiskt jobb som vår ordförande i fyra år och gjort NORA än mer känt genom alla nätverksträffar; morgonsoffor, frukostmöten, lunchtid och kvällsträffar.
Vi har sedan i januari fått 20 nya medlemmar och ytterligare 7 efter höstmötet och Näringslivsdagen.

Vi gjorde ett fyllnadsval under höstmötet då vår medlemsansvarige Anna-Karin Andersson bett om att få avstå ifrån uppdraget på grund av tidsbrist och med många, långa resor i sitt företags uppdrag. Vi tackar dig Anna-Karin för den tid du lagt ner i ditt styrelsearbete.

Vi hälsar Marita Skårelid välkommen in i styrelsen som vår nya medlemsansvarig.

På höstmötet gav vi tre alternativ på vad vi kan göra med årets överskott på 25 tkr. Förslagen kommer i ett separat utskick via e-post.

Näringslivsdagen 17 oktober.

Det var fantastisk roligt att se så många sprudlande medlemmar under höstmötet. Det samma gällde på Näringslivsdagen där Yvonne Hellsén var sammankallande. NORAs monter bemannades av Annette Blixt, Anneli Kastås, Christina Forsbom, Karin Sundby, Andrea Faluhelyi, Yvonne Hellsén och mig själv.
Vi fick pris för bästa monter och får en helsida i SNs gratistidning Extra innan jul. Tack till er alla som bemannade och besökte montern.

Det var en välbesökt mässa och jag kan rekommendera våra medlemmar att ha en egen monter på mässan som var mycket välbesökt. Vi kanske ska göra ett nytt försök med en samlad monter nästa år. Vad tycker ni om det?

Juridik kväll 16 november.

Bland våra nya medlemmar har vi Lena Kjellström med firman Trygg Jurist AB och Elisabeth Wedenberg med firman Maminza Juristbyrå AB.
Den 16 november kommer vi att träffa dem tillsammans med medlemmen Lina Wassler jurist från Heilborns Advokatbyrå under ett kvällsmöte med temat – Juridik för företagare.
Vi får lära oss mera om ekonomisk familjerätt, trygga bolagsformer, konkurser, utestående fordringar och immaterialrätt. Företagslabbet kl.18.00-20.00, NORA bjuder på fika.

Nätverkslunch och julmarknad 1december.

Den 1 december hoppas vi att ni reserverar både lunchen och kvällen åt FöretagSam NORA.
Vi har årets sista lunchmöte på Hellmans och vår julmarknad i NK-Villan på kvällen. Vem som håller föredrag på lunchen kommer att meddelas på vår FB-sida. Lunchmötet är kl.11.30-13.00. Julmarknaden ansvarar Christina Forsbom, Åsa Brink och Ingela Ljung för.
Tiden som gäller är kl.17.30 fler detaljer kommer inom kort.

Ny Webbansvarig

Till sist vill jag presentera vår nya webbansvarig.
Som ni vet gick vi ut med frågan till alla medlemmar att vi sökte en ersättare till tjänsten och vi fick svar från Suanne Öjert.
Alina har själv bett om att få avstå från uppdraget. Alina och Susanne kommer att jobba en del parallellt under november och december så vi får en bra övergång. Alina har till allas glädje gjort ett fantastiskt jobb med webben och sociala medier. Alina slutar uppdraget som webbansvarig den 31 december.

Vi är glada att Susanne tackade ja till uppdraget, vi kommer inte att förlora något i den höga standard som Alina har byggt upp på webben och sociala medier.

Här kan ni läsa mer om Susanne.

Susanne ÖjertSusanne Öjert / AD och illustratör Arts by Ojert / Ateljé Spot
Östra Trädgårdsgatan 1
611 34 Nyköping

070 – 210 3886

susanne@artsbyojert.se

Nyfikenhet är ett måste i min bransch. Jag har under mina år som grafisk formgivare, AD, illustratör och projektledare i London, Stockholm och Nyköping arbetat med det mesta, stort och smått – och allt är lika roligt.

Arts by Ojert erbjuder illustrationer för trycksaker, böcker, förpackningar, skyltar, webb, och annan konstnärlig rådgivning. Jag utformar även hemsidor, kampanjer där webb, trycksaker och sociala medier ingår, grafiska profiler, DR, inbjudan, julkort, kataloger, affischer, rolluper, illustrationer, skyltar, mässor m.m. Samt fotograferar gärna.

Jag jobbar i nära samarbete med tryckerier och i ett nätverk av andra grafiska formgivare, programmerare, copywriters och fotografer.

Se gärna min CV på LinkedIn och på www.artsbyojert.se samt min portfolio på behance.net/susanneojert

Hälsa gärna på mig Östra Trädgårdsgatan 1A så bjuder jag på kaffe och ett förutsättningslöst första möte. NORA medlemmar får naturligtvis ett rabatterat timpris.

Den här hösten har verkligen bjudit på en fantastisk färgskala i vårt vackra Sörmland.
Hoppas att vi även får ett härligt vinterväder när det är dags.

Vänliga hälsningar
Ordf. Marja Fiander