Inbjudan – Föreläsning 29/11 för alla brödälskare på NK-villan

From the Blog

malin_800x400

Inbjudan – Föreläsning 29/11 för alla brödälskare på NK-villan

Föreläsning för alla brödälskare. Medlemspris 100:- övriga 150:-
Anmälan genom betalning i förskott senast den 26 november 2017 på bg 5331-6279 eller swish 1234807764. Meddela ditt namn och ev allergier.

Vid frågor: Tel: 070 – 311 9974 eller info@foretagsamnora.se

malinMode, resor, houseklubbar och företagsekonomi. Det var Malin Elmlids liv innan hon hittade sig själv i en surdeg. Nu bor hon i Berlin och har hela världen som marknad för sin brödbytarrörelse, The Bread Exchange.

Egentligen var hon aldrig någon klassisk bakfantast. Det var inte direkt så att hon hakade på någon trend. Hon åt inte ens bröd på flera år. Men nu åker hon jorden runt med en surdeg vid namn Manna i bagaget. Under de senaste åren har Malin Elmlid lagat mat i afghanska tandoorer, gått på dolda marknader och bakat bröd med världens ledande kockar. Nätverket The Bread Exchange har jäst från en brödbaksbesatthet till en blogg, en bok och en internationell bytesrörelse som nästan har gjort henne självförsörjande med The Bread Exchange har Malin Elmlid lyckats avskaffa värdet av traditionella valutor och infört en egen värdeskala. Men så är hon ekonom också.

Vad mitt brödbytande mest av allt gett mig är känslan av att världen inte är farlig. Möten med grannar eller andra människor jag inte känner och deras historier har hjälpt mig att krossa fördomar och öppna ögonen. Bytarnätverk skulle göra många väldigt gott i tider av främlingsfientlighet. Sedan 14 år tillbaka bor hon i Berlin, just nu i en stor lägenhet i det hippa området Prenzlauer Berg.

The Bread Exchange. En bak- och resebok där recept av olika författare bildar en antologi.

Välkomna!

Onsdagen den 29 november 2018 kl 18.30 på NK Villan.
Lite bubbel och mingel, 18.45 lyssnar vi till Malin.
Sedan dricker vi te eller kaffe till en brödbuffé.
Vin finns att köpa till självkostnadspris.