Månadsbrev från ordförande – maj 2015

From the Blog

Kvinnonätverk, företagande kvinnor Sörmland

Månadsbrev från ordförande – maj 2015

Hej alla NORA Medlemmar!

Majmånad har rusat fram och nu kommer vi in i vår första sommarmånad.

Vi har haft en hel del aktiviteter i maj och vi avslutade aprilmånad med två mycket uppskattade FB-utbildningar som hölls 28-29 april av Alina Ellström.

Den 4 maj hade vi ett kvällsmöte på Företagslabbet och den 25:e ett lunchmöte på Hellmanska Gården. Vi minglade och nätverkade med målet att skapa nya kontakter, samarbeten och nya affärsmöjligheter. Varje deltagare fick även möjligheten att hålla en kort presentation. Inger Wickbom ansvarade för dessa aktiviteter.

Den 21 maj hade vi även ett frukostmöte. Det var flera morgonpiggamedlemmar som åt frukost och minglade i den nya inredningsbutiken Gaya Yang i Västerport. Det arrangemanget höll Alina Ellström i tillsammans med Jannika Ahl (butiksinnehavaren).

FöretagsamNORA bjöd medlemmarna på smörgås.

För mer information gå in på www.foretagsamnora.se.

Den 4 juni kl. 18.00 har vi sommarfest med alla våra medlemmar.

Vår kära Solgerd Rosenberg var ordförande under 4 år i FöretagsamNORA, hon gjorde ett fantastiskt jobb med stort engagemang och deltagande i många möten och aktiviteter.

Nu bjuder Solgerd in oss alla till en härlig sommarfest ute på Restaurang Källan och Café i Oxelösund i egenskap som sammankallande för NORAS Kommitté för vår/sommarfest.

Vi börjar med en tipspromenad i naturen med lite bubbel och jordgubbar, avnjuter god sommarmat och lyssnar på Pia Ölvestad som berättar om hur vi kan använda ballonger i företagande. I år står våra medlemmar i fokus. Vi lyfter både nya och gamla medlemmar i en medlemstouch. Senare under kvällen blir det lotteri med fina priser.

Fantastisk stämning med alltid glada och drivna Noror för en lyckad sommarkväll!

Varmt välkomna till årets sommarfest!

Övriga medlemmar i kommittén vår/sommarfest består av Pia Ölvestad, Sandra Landin och Alina Ellström.

Efter sommarfesten tar vi ett uppehåll men jag vill redan nu be er boka in den 14 oktober då vi har vår höstfest med utnämningen av Årets NORA 2015 internt. Ni kan redan nu gå in på http://foretagsamnora.se/nominera-nu-arets-nora-2015/ och fylla i blanketten på förslag till Årets NORA 2015.

Höstfesten arrangeras av alla tidigare Årets NORA som vi förkortar NÅN-Nätverket Årets NORA. Sammankallande är Gabriella Axelsson.

Näringslivsdagden 17 oktober med minimässa i Nyköpings Arenor. Ta tillfället i akt och presentera dig och ditt företag, viktigt att vissa vilken bred kompetens vi har i nätverket. Kommittén för Näringslivsdagen – Sammankallande Yvonne Hellsén, medlem Anneli Kastås.

Vill du vara en av de 2 resterande medlemmarna? Anmäl dig då till yvonne@idesupport.se

Kommitté inför Julfesten är nu fulltalig – Sammankallande, Lotta Lassbo, medlemmar: Christina Forsbom, Åsa Brink och Marie Björk.

Som ni säkert vet så anordnar NORA olika kurser under året som våra medlemmar efterfrågar.

Niär alla välkomna att lämna förslag och idéer på vad ni vill att NORA ska erbjuda.

Har du en idé på en utbildning som du vi hålla för våra medlemmar?

Skicka in ditt förslag och hur du tänkt dig upplägget till info@foretagsamnora.se.

På styrelsemötet den 15 juni börjar vi med att planera inför höstens aktiviteter.

På NORAs hemsida www.foretagsamnora.se har vi en flik som heter¨medlemsprofiler¨, där våra medlemmar gör en lite mer utförlig presentation om sig och sitt företag. Alina Ellström lägger sedan ut medlemsprofilerna på NORAs FB-sida under rubriken, Veckans NORA. Har du inte gjort din medlemsprofil passa på att fila på den under sommaren.

Nu hoppas vi alla på en varm och solig sommar!

Ser framemot att träffa er den 4 juni.

 

Vänliga hälsningar,

Marja Fiander

Ordf.FöretagSam NORA.