Medlemsbrev FöretagSam NORA 2017

From the Blog

vinterbrevstor

Medlemsbrev FöretagSam NORA 2017

Hej på er kära medlemmar i FöretagSam NORA.

Nu har vi en spännande vår framför oss, medlemsantalet är nu 123 stycken och vi fortsätter att växa, likaså nätverkandet mellan våra medlemmarna. Det är inspirerande att följa våra medlemmar som satsar på sina företag och ibland går ihop för att starta företag tillsammans.

Med nytt år innebär det även att vi skickar ut medlemsavgiften till alla våra medlemmar. Det är ett stort arbete med att få in alla medlemsavgifter i tid.
Vi skickar ut fakturorna via vår e-post och ber er höra av er om ni inte fått någon faktura i slutet av januari eller i början av februari.

På vårt senaste styrelsemöte planerade vi vårens program. Alla aktiviteter finns på hemsidan och vår öppna Facebook sida.

Vi börjar med datumet för årsmötet som ni kan kryssa för i almanackan.
Den 22 mars på Pelles Lusthus i Nyköping kl.18.30.

Övriga aktiviteter under våren

Måndagen 30 januari nätverkslunch på Hellmanska Gården kl.11.30 – 13.00
Vår medlemsgäst är Britta Jakubenko som berättar om sitt företag.

Onsdagen 8 februari kl.17.30 – 20.45
Workshop: Digitalisering
Plats: Näringslivets Hus ( Nickolaiskolans rektorsbostad).
Kostnad: 200 kr smörgås te/kaffe ingår.
Anmäl ditt deltagande senast 31 januari till info@foretagsamnora.se

Almi anordnade en Digitaliseringskurs i december, flera av deltagarna var våra medlemmar. Utbildningen var väldigt bra med mycket information som ibland kanske var lite svår att ta till sig. FöretagSam NORA håller två workshops i ämnet som leds av Susanne Öjert, Öjert & Klang AB. Ni som deltog i utbildningen dela gärna med er av era erfarenheter. Har någon startat webshop? Är sökoptimering genomförd? Hur lägger man in på Google m.m.

Onsdagen 1 mars kl.17.30 – 20.45
Workshop: Digitalisering uppföljning med Susanne Öjert, Öjert & Klang AB
Kostnad: 200 kr smörgås te/kaffe ingår.
Plats: Näringslivets Hus (Nikolaiskolans rektorsbostad)
Anmäl ditt deltagande senast 23 februari till info@foretagsamnora.se

Måndagen 13 mars nätverkslunch Hellmanska Gården kl.11.30 – 13.00
Information om medlemsgäst kommer.

Måndagen 3 april nätverkslunch Hellmanska Gården kl.11.30 – 13.00
Information om medlemsgäst kommer.

Onsdagen 10 maj kl.17.30 – 20.45 nätverksmöte öppet tema.
Mingel, nätverksträff, presentation med mindmap?
Plats: Näringslivets Hus ( Nickolaiskolans rektorsbostad).
Anmäl ditt deltagande senast 4 maj till info@foretagsamnora.se

Sommarfest 1 juni 2017
Kommitté väljer vi på årsmötet. Om du är intresserad av att vara en av fyra som bildar gruppen hör av dig till info@foretagsamnora.se

Måndag 12 juni vår sista nätverkslunch innan sommaruppehåll på Hellmanska Gården kl.11.30 – 13.00.
____________________________________________________________________

Som ni ser har vi våra medlemsträffar i Näringslivets Hus från och med den 8 februari. Vi har redan haft vårt första styrelsemöte där och det kändes riktigt bra, nästa styrelsemöte är den 24 januari. Hör gärna av er till info@foretagsamnora.seOm det är något som ni vill att vi ska ta upp på styrelsemötet.

Vårt kontor på Västra Kvarngatan 62 har vi sagt upp men vi finns kvar i samma hus bara en trappa ner. Klövern ska bygga om hela gatuplanet till ett cowork då kostnaden där blir lite för hög har vi beslutat att inte hyra en plats utan vi hyr ett litet kontor utan fönster på bottenvåningen. Det blir perfekt för föreningen då vi har en plats för våra pärmar, utställningsmaterial och våra kontorsmöbler. Behöver du som medlem ett litet rum att ha ett enskilt möte med en kund går det bra att låna det rummet utan kostnad.

Nästa medlemsbrev kommer att handla om årsmötet.

Jag har snart varit ordförande för föreningen i två år, det har varit väldigt roligt och givande. Jag har träffat många inspirerande företagare som vågar satsa på att just vara en egenföretagare. Många samtal och mailväxlingar med nya och gamla medlemmar.

Min företrädare Solgerd Jern Rosenberg är sammankallande i valberedningen som har börjat arbeta med uppgiften att söka nya styrelseledamöter där ibland en ny ordförande. Jag har fått fråga om jag vill fortsätta men jag har tackat nej, jag tycker att det är viktigt att vi byter ordförande efter två år. Vi har så många fantastiska medlemmar i vårt nätverk och styrelsen stöttar upp nya medlemmar i styrelsen på ett fint sätt. Om du är intresserad av att bli vår nya ordförande så tveka inte att höra av dig till Solgerd på solgerd.rosenberg@telia.com

Det jag känner att vi gjort mycket av under den senaste tiden är att vi lyfter och stöttar varandra i våra företag. Det ska vi fortsätta med.

Hoppas vi ses på årets första lunchmöte den 30 januari
Vänliga hälsningar
Marja