Medlemsbrev från ordförande

From the Blog

astrar_900x550

Medlemsbrev från ordförande

Välkomna åter till verksamheten.

Vi har redan startat ”höstterminen” med ett lunchmedlemsmöte den 28 augusti på Hellmanska Gården. Åsa Edwards, dipl hudterapeut berättade om sin resa till hudterapeut och hur det kom sig att hon hamnade i Nyköping. Vi hade också en gäst den dagen, Johanna Haugness, som var nyfiken på vårt nätverk när hon nu står i startgroparna för att starta eget företag. Johanna berättade att 3 dagar senare hade hon sin första kund tack vare lunchmötet. Så tag med er en gäst nästa gång – vårt nätverk blir starkare med fler kvinnor!

Temat som vi jobbar med nu är: STARKARE I SAMVERKAN. Vi bjuder in gäster och föredragshållare som vi önskar skall inspirera och engagera oss till kreativa tankar och samtal.

Tanken är att vi jobbar tillsammans med frågeställningar såsom: var befinner sig mitt/vårt företag idag, vart är vi på väg, hur kommer vi dit m.m. När vi analyserat behoven kan jobbet börja, affärs/företagsrådgivning som finns i Företagsam NORA konceptet kan vara en start. Bred kompetens finns i vårt affärsnätverk. Närmast har vi medlemsmötet den 26 september då vi träffas på Näringslivets Hus 18.30. Program och inbjudan kommer separat och vi önskar att ni anmäler att ni kommer för att på bästa sätt kunna planera kvällen.

På sommarmötet var vi rörande eniga om att byta namn. Några anledningar var att ordet NORA förväxlas med staden Nora samt att väldigt få känner till vad ordet står för. NORA är en förkortning av Nyköping Oxelösunds Resurs Allians. Vi önskade ett mera kraftfullt namn, något som närmare beskriver vad och vilka vi är. På uppmaningen till alla medlemmar att komma med förslag till ett nytt namn kom inget direkt nytt förslag, några tyckte att NORA är så etablerat så det vore synd att förkasta det utan istället kanske hitta en annan innebörd på förkortningen. Vi beslutade på extra stämman den 6 september att bordlägga frågan och inte förhasta oss.
NY uppmaning är att vi vill få förslag och synpunkter från våra medlemmar.

På extra stämman gick vi igenom och reviderade stadgarna. Här var vi eniga och enl stadgarna behövs ytterligare ett medlemsmöte på vilket vi behöver godkänna stadgeändringarna för att fastställa dem, -förslagsvis på höstmötet. Undertecknad har varit och besökt kommunchefen i Oxelösund Johan Persson samt näringslivs chef i Nyköping Maria Karlsson. Träffade Johan Persson den 11 september i Oxelösund. Han är mycket intresserad av ett närmare samarbete med vår förening. Oxelösund har en boom av nyföretagande just nu och där kan vi hjälpa varandra till att se till att företagen lever, överlever och gärna expanderar. Kommunen har också på förslag att på sikt erbjuda lokaler i Oxelösund.

Marias Karlsson träffade jag den 13 september. Också här ett jättebra möte där Maria bekräftar vikten av vår verksamhet. Hon är också glad över att vi har våra möten i Näringslivets Hus – energin flödar i huset säger hon! I båda mötena talade vi en hel del om integration. Frågor som vad kan vi göra? Både Johan och Maria säger att dom gärna kommer berätta m vad som händer i respektive kommun. På vårt möte i maj detta år kom det upp ett förslag från en av arbetsgrupperna en önskan om mer kommun -”skvaller”. Det vill dom ge oss!

Kommande aktiviteter 2017

Datum att lägga in redan nu:

 • 20 sept Almi: Få koll på affärskronan- heldagskurs Eskilstuna, www.almi.se/kalendarium – läs mer på Almis kalendarium om många intressanta seminarier – t ex 5 + 19 oktober i Nyköping. Öka din
  konkurrenskraft med nya affärsmodellen
 • 26 sept Medlemsmöte/workshop 18.30 -21.00
 • 27 Women in Business on Tour*
 • 13 okt Morgonsoffan **
 • 16 Lunchmöte 11.30 -13.00
 • 25 Höstmöte 18.30 – 21.00
 • 27 Näringslivsdagen Sunlight 8.00 -16.00
 • 13 nov Lunchmöte 11.30 – 13.00
  Ej klart Medlemsmöte/workshop 18.30 -21.00
  Ej klart dec Julmöte

* lrfkonsult.se/wib
** Morgonsoffan bokas via företagarna eller www.nykopingsregionen.se

Utöver ovanstående vet vi att det förekommer hos många av er egna aktiviteter Glöm inte att leverera in till facebooksidan eller be Susanne Öjert om hjälp om det är
något större projekt.

Nu stannar jag i mitt skrivande, har så mycket mer jag önskar förmedla och leverera, men det viktigaste för oss i styrelsen är att ni alla tar kontakt på ett eller annat sätt
och ger oss idéer/önskemål vad vi kan jobba med för att stärka företagsamma kvinnor i Nyköping och Oxelösunds regionen.

Maiwy