Novemberbrev från Ordförande

From the Blog

pumpkins_800x350

Novemberbrev från Ordförande

Kära medlemmar i FöretagSam NORA

Vilka spännande dagar det har varit för flera av våra hårt arbetande medlemmar!
FöretagSam NORA är riktigt stolt över det prisregn och nomineringar som våra medlemmar fått.

Först och främst gratulerar vi återigen Ingela Ljung med sina företag Ingela Ljung Event & Media och re:creating som blev Årets FöretagSam NORA 2016. Vi firade vår interna utdelning under höstmötet som vi hade på Pelles Lusthus. Ni som inte kunde komma till höstmötet åk till Oxelösund den 8/11 ät frukost och lyssna på Ingela som blivit inbjuden av Affärskvinnans nätverk. Hennes hjärtefråga får andra att växa.

Ett stort grattis till Lora Leijoned, Din Vårdcentral som fick utmärkelsen Årets Nyföretagare 2016 av Nyföretagarcentrum i Nyköping. Det krävs mod att starta en vårdcentral när man som Lora tyckte att det inte fungerade som hon ansåg att det borde göra.

Företagarna i Nyköping och Oxelösund har en stark kandidat till Sverigekandidat nästa år i

Årets Företagare i Nyköping 2016 – Karin Bjärle, PS of Sweden. Karin har lyckats att få en av världens äldsta och mest konservativa idrotter, hästsporten, att tänka om och börja tänka på djurens bästa. Grattis Karin och lycka till i riksfinalen!

Maminza Juristbyrå var nominerad till Årets Guldnyckel av MINO Marknadsföreningen i Nyköping Oxelösund, i år gick priset till Stora Hotellet, Voyage Restaurang.

Jag vill passa på att tacka Anette Blixt-Eriksson, Pia Ölvestad Axelsson, Anneli Kastås och Yvonne Hellsén för allt arbete före under och efter näringslivsdagen med vår monter.
Det var 13 medlemmar förutom föreningen som ställde ut på mässan, FöretagSam NORA stod för kostnaderna den här gången. Grattis Sylvia Malmström som hade turen att vinna ett års fritt medlemskap i föreningen.

Höstmötet
Vi har inga större förändringar till nästa år förutom att styrelsen föreslår att ta bort medlemsavgiften på 300 kr under först året utan istället ta ordinarie avgift 600 kr från oktober och nästa kommande år när man blir ny medlem under senare delen av året.

Slutgiltigt beslut i frågan tas på årsmötet i mars 2017.
Protokoll från höstmötet kommer inom kort.

Hemsidan
Vi vill se alla medlemmar under fliken medlemsprofiler. Då ser vi vilka kompetenser som finns och det blir lättare att söka efter det företag som man vill anlita eller jobba tillsammans med.
Vi behöver göra om hemsidan en del, den är inte helt kompatibel med ipads och mobiltelefoner, en del funktioner hänger inte med.

Styrelsen vill få in offerter från medlemmar som kan utföra arbetet enligt kravspecifikationen på funktioner som bör finnas på vår uppdaterade hemsida:

 • Kalender
 • Slider
 • Bildgalleri
 • Custom widgets eg. sociala medier etc.
 • Flexibel layout
 • SEO optimerad
 • Google analytics
 • Automatiska uppdateringar
 • Support
 • Snabbhet
 • Responsiv (mobil, ipad)
 • Formulär
 • Blogg
 • Arkiv
 • Nyhetsbrev
 • Video/filmklipp
 • WordPress tema
 • Enkel att administrera

Är du intresserad? Maila din offert till info@foretagsamnora.se senast den 30 november 2016.

Medlemslunch
Den 21 november har vi medlemslunch på Hellmanska gården i glashuset kl.11.30-13.00
Gabriela Ramos är huvudgäst den här gången och har då 15 minuter att berätta om sig och sitt företag. Samtliga som är med får även möjlighet att göra en hisspresentation om sig och sitt företag.
Senast var vi 17 stycken när Maja Lindh, Fixed Design berättade om sig och sitt företag. Vi ser framemot att träffa dig nästa gång.

Julfest
Den 7 december har vi vår julfest med julmarknad där du som medlem kan sälja olika föremål eller tjänster. Gruppen som arrangerar detta är Katarina Hoverman, Marita Skårelid och Gerd Karlsson.
Mer information om detta kommer på vår hemsida och öppna Facebook sida.

Näringslivets Hus
Nyköpings kommun har öppnat ett Näringslivets Hus, FöretagSam NORA kommer från och med nästa styrelsemöte den 23 november att hålla sina möten där och föreningen kommer även kunna ha utbildningar i de nya lokalerna. Det känns väldigt bra och roligt att vi kan vara där och positivt då olika företagsföreningar kan mötas under samma tak som kommunen.

I vår nuvarande lokal har vi 3 månaders uppsägningstid då Klövern ska bygga om i huset till ett öppet kontorslandskap. Vi ska titta på möjligheterna att hyra ett litet förvaringsutrymme för alla våra pärmar och en del föremål.

Nu börjar mörkret falla tidigare på kvällarna men hösten har bjudit på en fantastisk färgprakt med alla röda, gula och rostfärgade löv. Tänd ljus och mys, men tänk på att de ska vara av stearin för värna om miljön.

Styrelsen önskar er alla en fin All Helgona helg.
Genom Marja Fiander