Ordförandes PÅSKBREV 2014

From the Blog

Ordförandes PÅSKBREV 2014

I dag, måndag i påskveckan kändes det att det var vår. När jag gick till noralokalen utefter ån och såg alla vårlökar och scilla utefter slänten önskade jag att jag hade kunnat sjunga, då hade jag brustit ut i ”Åh, vilken underbar morgon…..”

Jag mötte Kirsi Sedell Masters Länsstyrelsen, som var på vårt Årsmöte och vi hade ett trevligt samtal. Dessa tre år som ordförande i FöretagSamNora har gett mig så många nya och trevliga bekantskaper!

Sedan hade jag träff med Kerstin Norlén på Alphace (www.alphace.se) Företaget rekryterar på uppdrag av arbetsförmedlingen lärlingsföretag . Funderar du på att anställa, kan du få möjlighet att på deras bekostnad anställa en lärling under högst 6 månader och se om det fungerar. Kerstin är intresserad av att komma till oss och informera ytterligare och hon försöker komma till lunchträffen den 28 april.

I fredags var jag på Sörmlands Landsbygdsting i Vadsbro, där vi hade workshop i grupper och fick fundera över vad som behövs föra att skapa fungerande service och livsmiljöer på landsbygden. Det mest prioriterade ansåg vi vara bredbandsutbyggnad.

Ni som verkar på landsbygden och har idéer om projekt, vänd er till Länsstyrelsen och undersök om det finns medel att söka.

Besöket av minister Anna-Karin Hatt var lyckat och Elisabeth och Michael Petersson gjorde ett jättefin presentation av sitt företag Nyköpings Rör och Svets AB.

Så här skriver Christine Edenborg om nästa seminarium inom Våga Välja Tillväxt:

”Den 14 maj har vi en heldag på Åsa Folkhögskola i Sköldinge utanför Katrineholm med Ditte Eile. Ditte,

som ska leda oss igenom dagen, har sin vetenskapliga expertis inom kroppsspråk och driver ett konsultföretag, där hon lär människor hur de kan hantera sina yrkesmässiga och personliga relationer. Ditte är en av uppfinnarna av motstrategier och bekräftartekniker, som är innovativa och kraftfulla sätt att bemöta och bemästra de förgörande effekterna av härskartekniker. Hon har en i svenska sammanhang unik forskningsbaserad kunskap om ickeverbala fenomen – alltså kroppspråk.”

Spännande! Utförligare inbjudan kommer snart.

Hoppas ni också har bokat in den 6 juni för sommarfest. Närmast är det dock nätverkslunch på Tres Tapas den 28 april 11-30-13. Tyvärr kan jag inte vara med då eftersom jag njuter av våren vid Gardasjön.

Så önskar jag er en Glad och Skön Påsk Solgerd/ordf

Se och skriv ut Ordförandes Påskbrev 2014

Have your say