Sommarbrev 2018

From the Blog

sommarbrev-800x300

Sommarbrev 2018

logotype_foretagsam-nora_cmyk

Här kommer en sommarhälsning från styrelsen som tycker vi haft en bra start på 2018. Workshops, lunchmöten och nu senast vårt sommarmöte på Jogersö där vi verkligen trivdes och umgicks med varandra. Årsmötet i april på Tingshuset var både vackert och trevligt och under Christins ledning arbetade vi oss gemensamt igenom årsmötets agenda och kom till bra beslut och kommentarer. Igen tack för alla inspel och tankar samt glädjen att vi nu har tagit beslut om vår nya profil som var ett jobb som många tyckte var viktigt att titta närmare på. Den marknadskommitté som jobbade fram förslagen har gjort ett superjobb. Ordet NORA har ju varit väl inarbetat som begrepp för de flesta av oss men inte många visste vad det stod för och det kunde blandas ihop med en stad, en tant mm och skapa frågetecken. Kommittén kom fram till att det är viktigt att vi laddar ordet rätt och lägger till en underrubrik som förtydligande, som blev: ”affärsnätverk för kvinnor”. Den nya loggan är också stilren och modern.

Susanne har och fortsätter att jobba med den nya hemsidan. Här behöver vi hjälpa henne med att titta över våra bilder och texter om våra företag. Många medlemmar har kanske utökat/ändrat sin verksamhet och då är det läge att lägga till/ta bort information. Ni som har egna hemsidor tänk gärna på att ni kan länka till företagsamnoras hemsida, det bli en bra marknadsföring för ditt företag då det visar att du ingår i ett nätverk där du vidareutbildar dig och uppdateras med aktuell information. Viktig uppmaning – kolla att du har aktuell mailadress i vårt register. Detta för att ni inte skall missa information och kallelser till våra möten.

I vår verksamhetsplan/intentioner för 2018 har vi satt som ett mål att mäta tillväxt och förädling. Marita har gjort en webbaserad enkät som vi hoppas alla skall svara på. Den innehåller endast några få enkla frågor och är helt anonym. Intentionen med den är att vi kan se hur det ser ut just nu och sedan i slutet av året eller början av 2019 göra en ny mätning. Enkäten ger också en indikation om vilka olika utbildningsönskemål som finns bland våra medlemmar.

I skrivande stund är vi ganska exakt 100 medlemmar och med stor bredd av branscher. Vi skall ta tillvara den mångfald av kunskap som finns och dela med oss. Vi välkomnar också nya eller tidigare medlemmar att stärka vårt nätverk, så när du träffar en kvinna som är på väg eller redan är egen företagare bjud då in henne till ett medlemsmöte – tillsammans blir vi starkare!

Vi har nu bytt adress, det föll sig naturligt eftersom vi för det mesta har våra möten på Näringslivets Hus. Förrådet som vi fortfarande har kvar på Elverket kommer vi att försöka flytta på. Fas ett är att vi efter sommaren kommer att rensa och sälja av de inventarier som vi har och inte använder. Så om ni står i begrepp att köpa ett skrivbord, kontorsstol, skrivare, stor whiteboard, fåtölj eller lite bord så hör av er – kanonbra medlemspris utlovas.

Höstens aktiviteter börjar med Affärsutvecklings-workshop den 17 september. Höstmötet är planerat till 23 oktober där vi också för veta vem som blir årets NORA officiellt blir det sedan den 26 oktober på Näringslivets Dag där vi kommer att medverka. Den 22 november har vi nästa workshop och däremellan kommer vi att jobba för att ha utbildningskvällar utifrån de önskemål som framkom på majmötet. Julmöte ska vi också hinna med och vi litar på att ”julkommittén” kommer med ett datum i höst så vi i god tid kan paxa den kvällen.

En trevlig sommar önskar undertecknad

/Maiwy