Sommarbrev från Ordförande

From the Blog

sommar2017

Sommarbrev från Ordförande

Halvvägs in på 2017 tittar jag tillbaka vad som hänt de senaste månaderna.

Tack Inger som hållit i och igång lunchmöten på Hellmans. Ett enkelt och trevligt sätt att mötas och återse eller skapa nya kontakter.

Medlemsmöte den 10 maj blev ett kreativt möte. Många goda idéer och funderingar framkom i våra grupper. Vi behöver stärka vårt varumärke. Vi var eniga om att namnet Företagsam Nora ställer till en del. Särskilt förkortningen NORA som förväxlas med kvinnonamn och orten Nora. Många bra tankar och önskningar kom också upp. Inför hösten har vi några inspirerande föreläsare på gång.

Tanken är att de skall leda oss att tänka över hur vi vill gå vidare med vårt företagande, -tillsammans eller utvecklas var och en med sin produkt.

blomservettDen 1 juni träffades vi hos Ingela Ljung Event och Media. Härligt sommarmöte med god mat från Café Orangeriet. Ingela och Emma satte vår kreativitet på prov och många pappersbollar tillverkades av servetter och silkespapper.

Under punkten klubbärenden rapporterades en samman­ställning från arbetsmötet den 10 maj. Vi som var närvarande på sommarmötet beslutade att byta namn. Förslag på namn uppkom men inget är ännu bestämt, det finns fortfarande möjligheter att komma med förslag.

Vi behöver ytterligare ett medlemsmöte för att fastställa det nya namnet och en extra stämma är inbokad till den 6 september. Vi tittar samtidigt över stadgarna och kommer med stadgeändringsförslag den dagen. Beslut om stadgeändringar kommer tidigast att fastställas på höstmötet den 25 oktober.

Kommande aktiviteter 2017

Datum att lägga in redan nu:

28 augusti Lunchmöte 11.30 – 13.00

6 september Extra stämma 18.15 -19.15

8 september 1:a morgonsoffan för hösten*

14 september Pub och mingelkväll i Oxelösund**

26 september Medlemsmöte/workshop 18.30 -21.00

16 oktober Lunchmöte 11.30 -13.00

25 september Höstmöte 18.30 – 21.00

27 september Näringslivsdagen Sunlight 8.00 -16.00

13 november Lunchmöte 11.30 – 13.00

?? Medlemsmöte/workshop 18.30 -21.00

?? december Julmöte (tid och plats ännu ej klart)

*Morgonsoffan bokas via företagarna
** Mingelkväll bokas via www.nykopingsregionen.se

Utöver ovanstående vet vi att det förekommer hos många av er egna aktiviteter. Ni vet väl att det är önskvärt och välkommet att ni ”annonserar” via våra kanaler.sol
Anmäl din aktivitet till Susanne Öjert och hon ser till att den blir publicerad.

annVi välkomnar en ny medlem Ann Lundqvist

 

lisbethOch får jag lov att presentera vår vice ordförande Lisbeth Åhlund.

Lisbeth är sedan 2017 ny medlem och tar en styrelsepost omedelbart! Vem är hon då? Gift och har 3 vuxna barn och en hund samt barnbarn. Boende i lägenhet i Nyköping och ett fantastiskt vår/sommar/höst hus i Koppartorp.

 

Lisbeth är utbildad bergsingenjör på KTH i Stockholm.

Under studieåren ville Lisbeth jobba och praktisera i gruva men fram till 1978 fanns en lag som sa att kvinnor inte fick jobba i gruvor så hon fick kämpa för dispens hos kommers­kollegiet. Lisbet var den första kvinnan i Sverige som började jobbade som gruvarbetare. Hon var på både i Grängesberg och Vassby gruva.

Efter avslutade studier började Lisbeth jobba i Kiruna, jobbade under jord i 2 år som biträdande Gruvfogde. Hon arbetade på LKAB i totalt 12 år. En stor del av tiden var Lisbeth chef för gruvplaneringen och de sista åren ägnade hon sig åt att skapa ett helt nytt gruvplaneringssystem.

Lisbeth är en kvinna som ett tag var på väg till ”mitt i ingenting” på Grönland och en gruva där. Kanske var det för vår del tur att precis innan hon hann anta utmaningen beslutade sig företaget att tillfälligt lägga ner verksamheten pga av sjunkande malmpriser. Lisbeth fortsatte nu att jobba i Stockholm som projektledare. Fick syn på en ledig tjänst som rektor för Ökna skolan, sökte och fick tjänsten som snart införlivades i Sörmlands Naturbruk som hon nu blev verksamhetschef för. Efter 18 år på blev det sedan åter en gruva. Veckopendling till Askersund till en tjänst som Gruvplaneringschef på Zinkgruvan.

Nu har Lisbeth avslutat sina anställningar och ägnar sig åt att fortsätta utveckla och renovera sina hus i Koppartorp. Stora boningshuset dom nu bor i var ett fallfärdigt hus i Jönåkers trakten för några år sedan. Dom köpte det och lät flytta det till Koppartorp. Nu står där ett fantastiskt vacker hus renoverat kärleksfullt efter de ritningar som dom gjorde innan nermonteringen. Det mesta gör dom själva!!!

Vad Lisbeth inte vet om fönster, dörrar, färgsättning osv är förmodligen inte värt att veta…..
Att Lisbeth är en företagsam kvinna är det ingen tvivel om – tack för att du vill vara en av oss.

En fortsatt trevlig sommar önskar jag alla mina företagsamma systrar.

Maiwy