De nominerade är….
17268
page-template-default,page,page-id-17268,page-child,parent-pageid-16412,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

De nominerade är….

Anneli Kastås

Motivering: Anneli Kastås är en person, som har varit medlem i FöretagSamNora sedan länge och även arbetat inom styrelsen. En bra och rejäl person som är glad och positiv och ser möjligheter och ställer upp när vi behöver hjälp vid utbildningar och råd i affärsmässighet. Hela tiden har hon bjudit på det hennes företag kan underlätta för oss och när vi jobbar med olika slags event i föreningen. Anneli är en god ambassadör för FöretagSam Nora, lyfter fram företagandets konst och delar med sig av sina kunskaper och ser fördelarna med nätverkande.

Karin Sundby

Motivering: Karin Sundby är med sitt engagemang för miljö och klimatet en förebild, är ordförande för Klimatriksdagen Sverige, en nationell förening med syfte att rösta fram bra klimatförslag till riksdagen. I Nyköping var hon initiativtagare och drev igenom projekt Restabudet under Gästabudsåret, aktiv i Svinnlabbet, driver företaget som säljer Miljötratten och fått många kommuner och bostadsföretag att uppmärksamma åtgärden med fettavskiljning i avloppen. Karins idéer blev grunden för Klöverns utveckling av Elverket, ett koncept inom Cowork som blev först i Sverige. Det hon tror på lägger hon energi på. Hon driver klimatfrågan på ett sätt som imponerar, en ambitiös företagare och har genom sitt glada och smittande framförande fått många inom Företagsamnora att inse att vi alla måste bidra till att förbättra miljön.

Marita Skårelid

Motivering: Marita Skårelid brinner för att hjälpa företag och människor få ihop karriär, familj, egen tid och att hitta en sund livsstil som fungerar i deras vardag. Marita lever som hon lär, verkar mycket i det dolda och många vet inte allt hon gör. Hon har dock många uppdrag men finner alltid tid åt den som behöver det. Hon är mycket engagerad i att skapa bättre villkor för kvinnor och har mycket sunda tankar om livet i allmänhet. En inspirerande kvinna som bör uppmärksammas mer i Nyköping. Marita arbetar aktivt och engagerat i styrelsen för Företagsamnora och har på ett utmärkt sätt företrätt Nora när Nyköpings kommun har arbetat fram en Näringslivsplan, marknadsfört Nora på ett informativt sätt på våra frukostmöten i Affärskvinnans nätverk och är en mycket fin och kunnig förebild för kvinnligt företagande.