Tidigare Årets Företagsamnora
16730
page-template-default,page,page-id-16730,page-child,parent-pageid-16412,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Tidigare Årets Företagsamnora

Årets Företagsamnora 2019

Susann Borg

Susann har skapat en plats där människor kan landa för att njuta av allt det vår region har att erbjuda. Med Jogersö camping lyfter och tillgängliggör Susann vår fantastiska natur och ger oss en mötesplats som lämnar besökaren hänförd. För Susann är god service en självklarhet och genom en ständig utveckling av Campingen har antalet gästnätter gått från 19 000 till 50 000 sedan hon tog över. Susann är också ett av de ansikten som hjälper till i marknadsföringen av Oxelösund. En kommun behöver människor som brinner och engagerar sig för sin omgivning; Susann är en sådan person. Med energi som smittar känns det alltid som att något kul och spännande kommer hända när Susann Borg är med.

Årets Företagsamnora 2019

Christine Edenborg

Christine Edenborg skapade och var projektledare för FöretagSam Noras projekt Våga Välja Tillväxt under 2014. Ett projekt där alla tillsammans tog fram en verktygslåda för tillväxt i företag. Vi var många som deltog, en del helt nya Noror som fortfarande är
kvar i föreningen. Alla fick vi våra företag att växa med hennes hjälp.
Inte nog med det – efter projektets slut har vi fått varit med på olika workshops som Christine lett där hennes kompetens inom bland annat ekonomiplanering och ledarskap varit i fokus och som vi fått ta del av. Hon är dessutom en fena på affärsrådgivning inom ekonomi, vilket hon generöst delar med sig av.
Förutom allt hon delat med sig av till oss i FöretagSam Nora har Christine också arbetat för Almi både som coach och mentor och vi är flera små företagare som haft stor glädje av hennes spridda kunskaper. Christine har lyft många företag i regionen under åren, många av dessa år har hennes utgångspunkt varit Oxelösund.
Det är en stor ära att få lyfta fram Christine som Årets Nora
– hon som alltid lyfter fram oss andra!

Årets Företagsamnora 2018

Karin Sundby, Ideando AB

“Karin Sundby är med sitt engagemang för miljö och klimatet en förebild, är ordförande för Klimatriksdagen Sverige, en nationell förening med syfte att rösta fram bra klimatförslag till riksdagen. I Nyköping var hon initiativtagare och drev igenom projekt Restabudet under Gästabudsåret, aktiv i Svinnlabbet, driver företaget som säljer Miljötratten och fått många kommuner och bostadsföretag att uppmärksamma åtgärden med fettavskiljning i avloppen.

Karins idéer blev grunden för Klöverns utveckling av Elverket, ett koncept inom Cowork som blev först i Sverige. Det hon tror på lägger hon energi på. Hon driver klimatfrågan på ett sätt som imponerar, en ambitiös företagare och har genom sitt glada och smittande framförande fått många inom Företagsamnora att inse att vi alla måste bidra till att förbättra miljön.”

Årets Företagsamnora 2017

Katarina Hoverman!

”Årets Företagsam Nora har utvecklat sitt företag snabbt och hittar ständigt nya vägar att gå och breddar därigenom sina kunskaper och sitt företags inriktning.

Årets Företagsam Nora är aktiv i föreningen och erbjuder medlemmarna intressanta event och utbildningar att besöka. Katarina Hoverman bjuder på sin smittande glädje och i sitt företag Spirit by Me erbjuder hon många olika nyttigheter och roligheter för oss att ta del av.”

Årets Företagsamnora 2016

Ingela Ljung!

”Årets FöretagSam Nora är en person som med sin glädje och entusiasm lyfter sina medmänniskor till oanade höjder. Hon arbetar med flera delar i sitt företagande och alla delar har med människor att göra på olika vis. En del är Re:creating som vänder sig till unga vuxna som vill och behöver få en plats i tillvaron och på arbetsmarknaden. En annan del är Ingela Ljung Event & Media där hon skapar stora som små event med kreativa idéer som ständigt gör succé. Föreningen SPES Sörmland som arbetar med suicidprevention och stöd till anhöriga har i Ingela en engagerad ordförande som lyssnar och berör. Årets FöretagSam Nora är en person som bara med sin närvaro och medmänsklighet lyser upp och värmer hela världen!”

Årets Företagsamnora 2015

Solgerd Jern Rosenberg!

”Solgerd är en sann FöretagSam Nora – en redig person med ett varmt hjärta och fötterna på jorden! Hon har alltid funnits med och representerat vår förening på ett föredömligt och professionellt sätt. Exempel på frågor som Solgerd gärna lyfter fram är genusaspekten och hur vi kan arbeta med detta i våra roller som företagare. Solgerd har även tagit fram flera stora utbildningsprojekt med företagsutveckling i fokus.”

Årets Företagsamnora 2014

Anna Lindell

”Anna är en inspirerande företagare och hantverkare med fötterna på jorden som generöst delar med sig av sina kunskaper.Hon arbetar sedan många år tillbaka inom ett traditionellt hantverk på ett nyskapande sätt. Anna har erhållit stora framgångar både nationellt och internationellt för sitt hantverk. Anna brinner också för den Nordsvenska hästrasen som hon är uppfödare av. En kulturhistorisk skatt värd att bevara!”

Årets Företagsamnora 2013

Anette Hellgren

”Årets Nora har lång erfarenhet som företagare och har alltid drivit företag med stor energi, mycket humor och stor generositet. Med varmt hjärta tar hon tag i det som känns fel och försöker göra något åt det. Hennes initiativ med föreningen och galan”Nyköping tillsammans i fighten mot cancer” är ett fantastiskt exempel på hennes förmåga att göra ”skillnad”.

Årets Företagsamnora 2012

Karin Andersson

”Årets Nora ska vara en förebild som generöst delar med sig av sina kunskaper och sina nätverk. Bland alla våra Företagsamma Noror föll valet i år på en glad och energigivande person som dagligen inspirerar och peppar sina medlemmar att nå personliga mål och höja sin livskvalitet. Årets Nora är verkligen en förebild med sitt positiva sätt, sitt engagemang och sin förmåga att lyfta andra där resultatet kan synas vara av ”mindre vikt” men är av stor vikt för hennes kunder.”

Årets Företagsamnora 2011

Gabriella Axelsson

“Gabriella gör skickligt utformade grafiska arbeten. Under de senaste åren har hon öppnat eget galleri och framgångsrikt debuterat som konstnär. Gabriella har en ödmjuk personlighet, bjuder på sig själv i arbetet som medlem och företagare, hon har under många år gjort ett fantastiskt arbete som kassör och projektstöd i Företagsam Nora och alltid men en glad och positiv attityd.”

Årets Företagsamnora 2010

Ewa Westlin

”Ewa Westin är en engagerad, driftig och energisk skådespelare. Hennes engagemang är brett, som skådespelare, regissör och teaterförfattare, som innovatör i Västerports många arrangemang och som medlem och aktiv i styrelsen i FöretagSam Nora under flera år. Ewa har en hänsynsfull och kompetent framtoning. Om hon bestämt sig för något så genomför hon det och det hon tagit på sig blir väl genomfört. Hon är en god inspirationskälla och förebild för andra kvinnliga företagare.”

Årets Företagsamnora 2009

Ute Rüegg

 

Årets Företagsamnora 2008

Marja Fiander

”Marja Fiander är ett föredöme som en ambitiös och kunnig företagare. Marja kan genom sitt dekormåleri förvandla våra närmiljöer till något fantasifyllt och oväntat. Hon har också i många år varit verksam i NORA, där hon med sitt positiva och vänliga väsen bidragit med många goda ideér.”

Årets Företagsamnora 2007

Birgit Båvner

Årets Företagsamnora 2006

Ulla-Karin Skoghag

”Ulla-Karin Skoghag är en kvinna som bjuder på sig själv och sitt nätverk och jobbar med glädje för NORA-medlemmar. Hon är också med sitt engagemang en inspirationskälla för andra kvinnor.”

Årets Företagsamnora 2005

Ann-Mari Forsman

 

Årets Företagsamnora 2004

Helena Åhlund

 

Årets Företagsamnora 2003

Ingrid Carlson

”Ingrid Carlson har länge och intensivt verkat för NORA på många plan både som styrelsemedlem, administratör och kassör. Tack vare hennes goda förmåga i att formulera sig är det många NORA medlemmar som har kunnat genomföra sina Växtkraft Mål 3 Projekt. I det senaste projektet; Tillväxt och jämställdhet har NORA sökt stöd från NUTEK. I skicklighet att skriva ansökan har vi fått stöd med 425.000:- Ingrid är delägare i Ceterus Ekonomi tillsammans med sin man. Trots hennes fulltecknade dagbok hinner Ingrid med att föra fram NORA i en vid krets. Ingrid är en ambassadör för NORA och en god förebild för småföretagare.”

Årets Företagsamnora 2002

Iréne Morin

 

Årets Företagsamnora 2001

Annika Haglund