CHRISTINE EDENBORG
164
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-164,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

CHRISTINE EDENBORG

Edenborgs Affärsutveckling AB

Adress: Snäckvägen 29
613 37 Oxelösund
Tel: 0155 35 94 9
Mobil: 070 21 80 779
E-post: christine@edenborgs.se
Hemsida: www.edenborgs.se

Sedan början av 2012 arbetar jag som konsult med affärsrådgivning och utbildning i mitt eget konsultbolag, Edenborgs Affärsutveckling AB. Innan jag startade egen verksamhet har jag arbetat inom bank samt med ekonomi och management i olika företag.

 

Lång och bred erfarenhet av företagsfrågor

Jag har 30 års erfarenhet av ledande befattningar inom bank, internationellt verksamma företag och offentlig verksamhet, och jag har en mycket lång erfarenhet av personalledning. Jag har mycket omfattande erfarenhet av företagsekonomi, såsom bokslutsarbete, kassaflödesanalyser, budgetarbete, ekonomisk planering, kostnads- och intäktskontroll, lönsamhetsuppföljningar, cash management osv. Som koncerncontroller har jag byggt upp redovisnings- och rapporteringssystem och ansvarat för ekonomisk rapportering, samordning av budgetarbete, lönsamhetsuppföljning och finansiell planering.

 

Gedigen bankerfarenhet
Jag har arbetat sammanlagt 17 år i bank med företagsrådgivning, finansieringsfrågor, ägarplanering, generationsskiften m m. Jag har träffat och gett råd till ett mycket stort antal, både mindre och större, företag och organisationer i många branscher och har arbetat mycket med kreditbeviljning till företag. En viktig del i det arbetet var ekonomisk och finansiell analys av kundföretagen i samband med rådgivning och kreditbedömning. Företagens placerings- och pensionsfrågor ingick som en viktig del i det dagliga arbetet.

 

Ledarskap och förändringsarbete
Att vara en bra ledare och kommunikatör är viktigt för mig. Jag har ingått i ett stort antal projektgrupper, ofta som projektledare, och bidragit till att skapa effektiva och enhetliga arbetssätt och ändamålsenlig organisation i företag. Jag har stor erfarenhet av att driva förändringsprocesser. Bl a ingick jag under fem år i ledningen i Landstinget Sörmland som biträdande avtalsdirektör. Där hade jag ett avgörande inflytande i ett stort förändringsarbete avseende styrning av landstingets verksamhet. I det arbetade jag mycket nära den politiska organisationen.

 

Kontaktnät
Jag har ett mycket brett kontaktnät i östra Sörmland och är aktiv i det lokala föreningslivet. Sedan 2008 sitter jag i styrelsen för Företagarna Nyköping Oxelösund och arbetar med att utveckla näringslivet i Nyköping och Oxelösund. Jag deltar som mentor i Almis mentorprogram och samarbetar med Almi Sörmland som företagscoach till små företag i länet. Jag är styrelsemedlem i bl a Företagarna, Nyköpings Golfklubb och Rotary Gripen och har uppdrag som mentor i Rotarys chefsutbildningsprogram.

 

Mycket goda språkkunskaper
Jag är född i Finland med svenska som modersmål, och talar även finska, engelska och tyska.

Personliga egenskaper
Som person är jag positiv och utåtriktad samt resultat- och kvalitetsorienterad. På fritiden ägnar jag mig mycket åt föreningsverksamhet. Jag gillar också att resa, spela golf, gå på teater, konserter, auktioner och antikmässor. Jag kopplar gärna av tillsammans med familjen eller med en god bok.

Vad jag kan erbjuda andra NORA-medlemmar
Med min gedigna bankerfarenhet som grund kan jag ge er ett mycket kvalificerat stöd i finansieringsfrågor och kontakter med banker och andra finansiärer. Jag vet hur banker resonerar och vilka krav de ställer, vilket kan underlätta vid kreditansökningar och andra bankkontakter. Jag erbjuder er även kvalificerad rådgivning inom ekonomi, administration och ledarskap samt ägarplanering och företagsutveckling. Projektledning är ytterligare ett område där jag kan erbjuda kompetens och dela med mig av min erfarenhet.